Installatie “Cycle of things” bij Te plak in Nij Beets, Friesland, 2018.

Tekst: Het interesseert me hoe het persoonlijke verstopt zit in de dingen die we om ons heen hebben. In het aanbrengen van ordening. Juist symmetrisch, twee aan twee. Of bewust willekeurig. Soms laten we een spoor van dingen achter die verraden wat we gedaan hebben. De dingen om ons heen vertellen op welke manier we “thuis”zijn. Je eigen manier van ordenen geeft het gevoel van rust en controle en misschien ook wel van geluk.

Deze installatie is een verzameling van tekeningen, stopmotionfilmpjes, kijkdozen, gesorteerde eikels, en gehaakte kleedjes, verpakt in lijsten en kistjes, gestapeld op kleine betekende meubelstukken. Bewaren, conserveren, stapelen, ordenen… Controle is echter een illusie, dingen leiden hun eigen leven, komen op en vergaan weer. Van dierbaar naar waardeloos en van waardeloos naar dierbaar.